Blind typen in 10 weken!

De eerstvolgende cursusdatum waarop een nieuwe groep start is zaterdag 4 november om 10:00uur. 
Er zijn nog 2 plekken beschikbaar! 

Zwarte Laptop Illustratie

Blind typen zorgt voor betere schoolresultaten

Computers zijn niet meer weg te denken uit het onderwijs. Het is dan ook niet gek dat kinderen steeds meer gaan typen en minder schrijven. Verslagen en werkstukken worden op de computer gemaakt, maar ook toetsen worden digitaal afgenomen. Henny van der Meijden en Mariëtte Tesselhof deden hier namens de Radboud Universiteit onderzoek naar. Hieruit is gebleken dat kinderen na het volgen van een typecursus sneller konden typen, minder spelfouten maakten en verhalen schreven van betere kwaliteit. 

Tip: Blind typen kan tot wel 60% tijdsbesparing opleveren. Wie wil dat nou niet?!
“Het vergroten van de typevaardigheid bij kinderen heeft effect op hun spellen en stellen. De kinderen uit de onderzoeksgroep die een typecursus hadden gevolgd, konden veel sneller typen, maakten minder spelfouten en produceerden langere verhaaltjes van betere kwaliteit dan de kinderen die geen typecursus gevolgd hadden.”

Henny van der Meijden en Mariëtte Tesselhof

Wist u dat we de typecursus ook aanbieden op de basisschool, na schooltijd? Tip uw school!
Logo VingerVlug

Vingervlug werkwijze

Bij Vingervlug hebben we voor ieder een aanbod op maat. Zo beschikken wij over 3 verschillende lettertypes, waaronder een dyslect-vriendelijke. In 10 lesweken leren kinderen blind typen. Dus geen lange trajecten. De cursus is geschikt voor kinderen vanaf groep 6. Voordeel van de begeleide lessen: Er wordt gekeken of de kinderen de ‘w’ bijvoorbeeld echt wel met hun ringvinger aanslaan. Ook letten wij er natuurlijk op dat kinderen niet naar de letters kijken.

Binnen het programma kunnen kinderen meerdere medailles halen, waardoor ze een soort joker kunnen verdienen die ze mogen inzetten op de dag van het examen. Hebben ze op dat moment net iets teveel fout of te weinig aanslagen door de zenuwen, dan is het diploma toch haalbaar. Ze hebben zich namelijk al gedurende de 10 weken op meerdere steekmomenten bewezen dat ze goed blind kunnen typen.

Er wordt een nul- en eindmeting gedaan. De kinderen zien zelf hun progressie door deze 2 metingen. Ook cijfers en leestekens worden aangeleerd. Daar kunnen kinderen  deelcertificaten mee verdienen. Tijdens de begeleide lessen worden er diverse letter-spellen gedaan, zodat plezier samengaat met leren. Elk kind is anders, dus vandaar dat we alle mogelijke manieren aanbieden.

Bij VingerVlug dekken we het toetsenbord af. Op deze manier worden de hersenen gedwongen de letters veel sneller te automatiseren. De moeilijkheidsgraad van de oefeningen is aan te passen op het niveau van het kind. In het dashboard van de kinderen zijn spellen te vinden die op lesniveau gespeeld kunnen worden. Dit als verrijking en afwisseling van de oefeningen.

Het dashboard van de kinderen bestaat uit een rustige online omgeving zonder veel prikkels. Kinderen met rugzakjes zijn vaak snel afgeleid en vliegende dingen, geluidseffecten etc. leidt hen enorm af. Daardoor zijn veel andere lesprogramma’s zeker niet geschikt voor deze kinderen. Kinderen kunnen hun eigen oefeningen maken om te typen.

Totale kosten bedragen €149,50. Dit is inclusief onbeperkt gebruik van de online omgeving tijdens de cursus, een keyboard cover en diploma of certificaat. Er komen dus géén overige kosten bij.